Teken- en schildercursus te Zutphen ( nabij Warnsveld, Lochem, Vorden, Dieren, Ruurlo, Eefde, Gorssel, Almen, Brummen en Dieren).

Atelier Z7+ teken- en schildercursus 

Teken- en schildercursussen voor volwassenen, workshops (in atelier en op locatie), op basisscholen en voortgezet onderwijs.

Atelier Z7+ geeft dit seizoen de volgende cursusBeeldende Vorming volwassenen tekenen en schilderen op de woensdagochtend, woensdagavond of vrijdagochtend.

De schilder- en tekenlessen zijn onder begeleiding en gericht op de persoonlijke ontwikkeling van elke cursist met als doel het leren verbeelden op je eigen manier en niet het afbeelden.

Meer over Pauline MM Nijenhuis
Pauline studeerde in 1990 af aan de kunstacademie CABK (dit heet nu Artez) te Zwolle. In 1993 mocht zij het startstipendium ontvangen van het Fonds voor Beeldende kunsten, Vormgeving en Bouwkunst en in datzelfde jaar exposeerde zij bij de tentoonstelling Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst in het Paleis op de Dam. En heeft bij de opening Princes Beatrix ( toen koningin) mogen ontmoeten.

Naast dat haar werk wordt vertegenwoordigd door galerieën heeft zij meerdere malen in Gemeentemuseum Den Haag (ZomerExpo) haar werk mogen presenteren. In 2015 volgde de internationale tentoonstelling Textiel Biënnale museum Rijswijk en behaalde zij de finaleplek bij de AVROTROS Vincent Van Goghprijs. Pauline wint de De Merit Award 2015 ( gedeelde tweede prijs) van de internationale wedstrijd vanARTS & CRAFTS DESIGN AWARD 2015.

In 2016 exposeert zij voor het eerst over de grens namelijk in een internationale tentoonstellingen te Pittsburgh (Verenigde Staten), Oekraïne en in Canada. Tijdens de openingsdagen van Textiel Biënnale Contextile te Portugal heeft zij een presentatie over haar werk mogen houden.

Haar werk is ook in diverse internationale blogs gespot. Een uitgebreid interview is te lezen op de Engelse site http://www.textileartist.org/pauline-nijenhuis/.  : "Pauline Nijenhuis; Man and machine'

Meer publicaties: Het Parool, TextielPlus tijdschrift Textielkunst 2014. En in 2017 komt zij in een Amerikaans kunstboek over FiberArt van Ashley Rooney.

Haar werk is aangekocht door diverse kunstuitlenen, curatoren, galeriehouders en particulieren.

 

 

Beeldende Vorming volwassenen 

De cursisten leren goed kijken en krijgen les in schilder- en tekenvaardigheden zoals het mengen van kleuren en kleurenleer, lijnvoering, vormonderzoek, compositieopbouw, zeggingskracht en de textuur van het werk. Er wordt gewerkt in diverse technieken en materialen o.a. acrylverf, diverse krijtsoorten, potloodmaterialen, inktsoorten en collage.

De onderwerpen zijn vaak verbonden aan het werk van bekende kunstenaars (oude meesters en hedendaagse kunst). 

Door goed te kijken en vertrouwd te raken met de verschillende materialen gaan cursisten zich hierin vrijer voelen en ontstaat er prachtig oorspronkelijk werk.

Iedereen kan deelnemen aan deze cursus, beginners en gevorderden. U hoeft alleen maar nieuwsgierig te zijn en open te staan voor dit nieuwe avontuur.

Een cursusgroep bestraat uit 7 personen.

 

 

 

 

 

Cursussen tekenen/schilderen 

Een bedrijfsuitje, kinderfeestjes of (meerdaagse) workshops zijn ook mogelijk. Prijs op aanvraag.

De teken-, schilderlessen en workshops worden gegeven in het atelier van professioneel beeldend kunstenaar Pauline MM Nijenhuis te Zutphen (nabij Warnsveld, Vorden en Lochem). Goed te bereiken vanaf Warnsveld, Eefde, Gorssel, Ruurlo, Vorden, Almen, Dieren en Lochem.

Prijzen en lestijden zie onder kopje cursus Beeldende Vorming Volwassenen .
Aanmelden of meer informatie.

 

Reacties van cursisten 

De lessen beeldende vorming van Pauline Nijenhuis zijn voor mij een bron van inspiratie, steeds weer vanuit een andere creatieve invalshoek gebracht, motiverend  en sensitief kijkend naar  de aspiraties van de  leerling. Zij neemt je respectvol aan de hand en brengt een vertaalslag van werken van andere kunstenaars om  zelf ook het experiment aan te durven gaan.  

…………………………………… 

Met bijzonder enthousiasme, geduld en persoonlijke aandacht daagt Pauline een ieder uit zijn/haar mogelijkheden verder uit te buiten, grenzen te verleggen en nieuwe paden in te slaan’.

…………………………………… 

Heel inspirerende cursus!


…………………………………… 

'Je geeft de lessen precies zoals wij ze graag willen zien met verschillende werkvormen en materialen en steeds een nieuwe uitdaging. Wij denken niet dit in een cursus bij iemand anders te kunnen vinden. Wij vinden jouw manier van werken prettig. Jouw onderwerpen vind ik soms moeilijk, bij deze cursus zag ik er bijvoorbeeld tegenop om weer mensen te moeten tekenen, maar uiteindelijk kan ik er altijd mee uit de voeten op mijn manier en blijkt het onderwerp een uitdaging te zijn. Ik vind je een goede docente die kijkt naar de mogelijkheden van je cursisten en ze stimuleert om het beste uit hunzelf te halen. Kortom de prijsverhoging vind ik jouw cursus zeker waard'.

…………………………………… 

‘Het kijken naar werk van verschillende kunstenaars: de wijze waarop zij werkten, in een bepaalde tijd, was een stap om beter te begrijpen’. En dan het zelf doen: een spannend feest .

……………………………………

‘Door al die lessen en oefeningen durf ik te doen en ben ik ermee bezig’.

……………………………………