Een bedrijfsuitje, kinderfeestjes of (meerdaagse) workshops zijn mogelijk. Prijs op aanvraag. 

Voorbeelden van workshops zijn:

Workshop 1 Intuïtief schilderen voor volwassenen
Datum en tijdstip op aanvraag: duur 5 uur, inclusief professionele materialen en koffie of thee
prijs € 65,- p.p. Prijs p.p. is gebaseerd op minimaal 6 deelnemers. Bij minder deelnemers kunt u een offerte aanvragen.

Het programma start met losmaakoefeningen, gevolgd door het verkennen van acryltechnieken. Als ingang en inspiratie bespreken en bekijken de cursisten beeldende kunst o.a. naar het werk van Willem de Kooning. Vervolgens werken de deelnemers zelfstandig toe naar een verrassend schilderwerkstuk. Natuurlijk onder persoonlijke begeleiding.

 

 

Workshop 2 Tekenen en schilderen volgens een techniek van Alechinsky voor volwassenen.
Datum en tijdstip op aanvraag: duur 5 uur, inclusief professionele materialen en koffie of thee
prijs € 65,- p.p. Prijs p.p. is gebaseerd op minimaal 6 deelnemers. Bij minder deelnemers kunt u een offerte aanvragen.


Het programma bestaat uit losmaak oefeningen. Wij bespreken en bekijken het prachtige werk van de beeldend kunstenaar Alechinsky. De cursisten tekenen en schilderen met Oost-Indische inkt, biesters, ecoline en acrylverf op rijstpapier in zijn unieke verrassende techniek. Er kan gewerkt worden vanuit de fantasie en of vanuit een stilleven.

 

Meer over Pauline Nijenhuis 

De teken- en schilderlessen worden gegeven in het atelier van professioneel beeldend kunstenaar Pauline MM Nijenhuis te Zutphen (nabij Warnsveld, Vorden, Brummen, Dieren, Hengelo, Ruurlo en Lochem)Of op locatie. Zij exposeert zowel in binnen- en buitenland.

Pauline studeerde in 1990 af aan de kunstacademie CABK (dit heet nu Artez) te Zwolle. In 1993 mocht zij het startstipendium ontvangen van het Fonds voor Beeldende kunsten, Vormgeving en Bouwkunst en in datzelfde jaar exposeerde zij bij de tentoonstelling Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst in het Paleis op de Dam. En heeft bij de opening Princes Beatrix ( toen koningin) mogen ontmoeten.

Naast dat haar werk wordt vertegenwoordigd door galerieën heeft zij meerdere malen in Gemeentemuseum Den Haag (ZomerExpo) haar werk mogen presenteren. In 2015 volgde de internationale tentoonstelling Textiel Biënnale museum Rijswijk en behaalde zij de finaleplek bij de AVROTROS Vincent Van Goghprijs.
Haar werk is ook in diverse internationale blogs gespot. Een uitgebreid interview is te lezen op de Engelse site http://www.textileartist.org/pauline-nijenhuis/.  : "Pauline Nijenhuis; Man and machine'

Meer publicaties: Het Parool, TextielPlus tijdschrift Textielkunst 2014. En in 2017 komt zij in een Amerikaans kunstboek over FiberArt van Ashley Rooney.

Haar werk is aangekocht door diverse kunstuitlenen, curatoren, galeriehouders en particulieren.

In mei 2016 exposeert zij voor het eerst over de grens namelijk in een internationale tentoonstelling te Pittsburgh (Verenigde Staten) gevolgd door een tentoonstelling in de Oekraïne.

 

 

 

 

Reacties van cursisten 

De lessen beeldende vorming van Pauline Nijenhuis zijn voor mij een bron van inspiratie, steeds weer vanuit een andere creatieve invalshoek gebracht, motiverend  en sensitief kijkend naar  de aspiraties van de  leerling. Zij neemt je respectvol aan de hand en brengt een vertaalslag van werken van andere kunstenaars om  zelf ook het experiment aan te durven gaan.

……………………………………

Reacties ‘Met bijzonder enthousiasme, geduld en persoonlijke aandacht daagt Pauline een ieder uit zijn/haar mogelijkheden verder uit te buiten, grenzen te verleggen en nieuwe paden in te slaan’.

……………………………………
 

‘Het kijken naar werk van verschillende kunstenaars: de wijze waarop zij werkten, in een bepaalde tijd, was een stap om beter te begrijpen’. En dan het zelf doen: een spannend feest .

……………………………………

‘Door al die lessen en oefeningen durf ik te doen en ben ik ermee bezig’.

……………………………………

 

 

 'Je geeft de lessen precies zoals wij ze graag willen zien met verschillende werkvormen en materialen en steeds een nieuwe uitdaging. Wij denken niet dit in een cursus bij iemand anders te kunnen vinden. Wij vinden jouw manier van werken prettig. Jouw onderwerpen vind ik soms moeilijk, bij deze cursus zag ik er bijvoorbeeld tegenop om weer mensen te moeten tekenen, maar uiteindelijk kan ik er altijd mee uit de voeten op mijn manier en blijkt het onderwerp een uitdaging te zijn. Ik vind je een goede docente die kijkt naar de mogelijkheden van je cursisten en ze stimuleert om het beste uit hunzelf te halen. Kortom de prijsverhoging vind ik jouw cursus zeker waard'.