Kunstproject Humor 

Mei 2014 cultuur-educatief kunstproject op basisschool, groep 1 t/m 4, thema 'Humor' gemeente Bronckhorst.

Zelf gevonden gezichtsuitdrukkingen verwerken in Smileys
De kinderen gaan op zoek naar grappige gezichtsuitdrukkingen. Daarvoor gaan wij met behulp van spiegels onze gezichten goed bekijken. Want hoe ziet je gezicht eruit als je mensen aan het lachen maakt? Wat gebeurt er met de vorm van je mond? En hoe zit dit met de ogen?

Naast dit onderzoek worden de lessen van groep 2, 3 en 4 aangevuld met een uitleg over warme en koude kleuren.

 

 

 

 

 

Kunstproject 'Mijn Achterhoek' en 'Mijn omgeving'. 

Het project Mijn Achterhoek in 2012 en Mijn omgeving in 2013  zijn  cultuur-educatieve beeldend kunstprojecten. Het doel van het project is de bewustwording van de eigen omgeving en identiteit. En de ontmoeting tussen professionele kunstenaar en kinderen. De kinderen denken na over het maken van een kunstwerk en het hele proces dat daarvoor nodig is.

 

 

De doelgroep voor deze projecten zijn groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Ik heb diverse basisscholen in Winterswijk, Ruurlo, Warnsveld, Eefde, Gendringen en Hummelo bezocht.

 

Meer over Pauline Nijenhuis 

Pauline studeerde in 1990 af aan de kunstacademie CABK (dit heet nu Artez) te Zwolle. In 1993 mocht zij het startstipendium ontvangen van het Fonds voor Beeldende kunsten, Vormgeving en Bouwkunst en in datzelfde jaar exposeerde zij bij de tentoonstelling Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst in het Paleis op de Dam. En heeft bij de opening Princes Beatrix ( toen koningin) mogen ontmoeten.

Naast dat haar werk wordt vertegenwoordigd door galerieën heeft zij meerdere malen in Gemeentemuseum Den Haag (ZomerExpo) haar werk mogen presenteren. In 2015 volgde de internationale tentoonstelling Textiel Biënnale museum Rijswijk en behaalde zij de finaleplek bij de AVROTROS Vincent Van Goghprijs. Pauline wint de De Merit Award 2015 ( gedeelde tweede prijs) van de internationale wedstrijd van ARTS & CRAFTS DESIGN AWARD 2015.

Haar werk is ook in diverse internationale blogs gespot. Een uitgebreid interview is te lezen op de Engelse site http://www.textileartist.org/pauline-nijenhuis/.  : "Pauline Nijenhuis; Man and machine'

Meer publicaties: Het Parool, TextielPlus tijdschrift Textielkunst 2014. En in 2017 komt zij in een Amerikaans kunstboek over FiberArt van Ashley Rooney.

Haar werk is aangekocht door diverse kunstuitlenen, curatoren, galeriehouders en particulieren.

In mei 2016 exposeert zij voor het eerst over de grens namelijk in een internationale tentoonstelling te Pittsburgh (Verenigde Staten) gevolgd door een tentoonstelling in de Oekraïne.