JongerenatelierZ12+

Tekenen naar waarneming Jongerenatelier Z12+ 

Dit jaar wordt de cursus Beeldende Vorming (teken- en schilderen) op de vrijdagavond gegeven van 19.00 – 21.00 uur. Dit wordt een gecombineerde groep met jongeren en volwassenen.

Prijs
De prijs van de cursus Beeldende Vorming bedraagt 8 lessen van 2 uur inclusief professioneel materiaal prijs € 162,- per persoon.

De teken- en schilderlessen zijn onder begeleiding en gericht op de persoonlijke ontwikkeling van elke cursist met als doel het leren verbeelden op je eigen manier en niet het afbeelden.

De cursisten leren goed kijken en krijgen les in schilder- en tekenvaardigheden zoals het mengen van kleuren en kleurenleer, lijnvoering, vormonderzoek, compositieopbouw, zeggingskracht en de textuur van het werk. Er wordt gewerkt in diverse technieken en materialen o.a. acrylverf, diverse krijtsoorten, potloodmaterialen, inktsoorten en collage.

De onderwerpen zijn vaak verbonden aan het werk van bekende kunstenaars (oude meesters en hedendaagse kunst). 

 

 

 

 

Lesdata Cursus Beeldende Vorming 2017 

• Cursus: groep 4,
vrijdagavond 19.00– 21.00 uur, wekelijks les.
Start nieuwe cursus waarschijnlijk begin maart 2017.

 

 

Meer over Pauline Nijenhuis 

Pauline studeerde in 1990 af aan de kunstacademie CABK (dit heet nu Artez) te Zwolle. In 1993 mocht zij het startstipendium ontvangen van het Fonds voor Beeldende kunsten, Vormgeving en Bouwkunst en in datzelfde jaar exposeerde zij bij de tentoonstelling Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst in het Paleis op de Dam. En heeft bij de opening Princes Beatrix ( toen koningin) mogen ontmoeten.

Naast dat haar werk wordt vertegenwoordigd door galerieën heeft zij meerdere malen in Gemeentemuseum Den Haag (ZomerExpo) haar werk mogen presenteren. In 2015 volgde de internationale tentoonstelling Textiel Biënnale museum Rijswijk en behaalde zij de finaleplek bij de AVROTROS Vincent Van Goghprijs. Pauline wint de De Merit Award 2015 ( gedeelde tweede prijs) van de internationale wedstrijd van ARTS & CRAFTS DESIGN AWARD 2015.

In mei 2016 exposeerde zij voor het eerst over de grens namelijk in de internationale tentoonstelling te FI2016 te Pittsburgh (Verenigde Staten) gevolgd door een tentoonstelling in de Oekraïne. In het najaar 2016 exposeerde zij bij World of Threads Festival, Gallery Space Living Arts Centre, Canada. In de zomer 2016 hield zij een artisttalk 'The price of increasing speed!' thema van haar werk tijdens het symposium Textile in Contemporary Art te Portugal.

Haar werk is ook in diverse internationale blogs gespot. E-book 'A response to landscape' TextileArtist.org 2016, page 98 t/m 108. Of het uitgebreide interview deze Engelse site http://www.textileartist.org/pauline-nijenhuis/.  : "Pauline Nijenhuis; Man and machine'

Meer publicaties: Surface Design Journal - USA 2016, Charles Rosenblum. Het Parool, TextielPlus tijdschrift Textielkunst 2014. En in 2017 komt zij in een Amerikaans kunstboek over FiberArt van Ashley Rooney.

Haar werk is aangekocht door diverse kunstuitlenen, curatoren, galeriehouders en particulieren.

 

Reactie cursiste 

Ik heb nu ongeveer al 7/8 cursussen gevolgd bij Pauline en het verveelt nog steeds niet. Elke cursus kom je in aanraking met nieuwe materialen en technieken. We behandelen een onderwerp waar we naar toe werken en doen dat met behulp van kunstenaars waar we een korte biografie over krijgen. Ik heb altijd zin om weer te beginnen, me op het tekenen en schilderen te storten en dingen bij te leren. Ik vind het fijn dat ik op mijn eigen manier mag tekenen/schilderen, zo kan je je eigen stijl ontwikkelen. En bovendien is het groepje cursisten heel gezellig. :)

Lidewij

 

 

 

 

Cursisten krijgen korting bij Kate & Co Kunstwinkel 

Informatie hierover ontvangt u tijdens de lessen. Ook heeft Kate & Co samen met Atelier Z7+ een speciaal basisschilderpakket samengesteld bestaande uit diverse kleuren acrylverf (studiekwaliteit), penselen en kwast voor een speciale prijs.

 

Sanne heeft haar eerste expositie. 

Sanne heeft geëxposeerd in de bibliotheek te Hengelo (Gld). Zij is een cursiste van het Jongerenatelier. 

 

Kati heeft gewonnen! 

Zij heeft meegedaan met een boekenkaft ontwerpwedstrijd voor het boek  ‘Het Verborgen Paleis Van Narada’, auteur Roos Boum. De ontwerpen van Josse Pommé en Kati Hartman hebben gewonnen en zijn op de kaft verwerkt. Kati is een cursiste van het Jongerenatelier. 

Alle info staat op klik hier