Atelier Z7+ Teken- en schilderlessen 

De schilder Joan Miro zei: ‘Als ik mij voor een nieuw doek plaats, weet ik niet wat er op te voorschijn zal komen. Ik ben altijd de eerste die verbaasd is over wat er op verschijnt’.

Atelier Z7+ geeft teken- en schildercursussen en workshops . U zult zich afvragen waar de Z en 7+ in Atelier Z7+ voor staan? De letter Z staat voor Zien, het Zoeken (onderzoek) en Zutphen. De 7+ staat voor 7 jaar en ouder. Momenteel geef ik geen reguliere cursussen aan kinderen en jongeren. Wel workshops.

Atelier Z7+ geeft aankomend seizoen de volgende cursussen:
Beeldende Vorming Volwassenen (tekenen en schilderen). Op woensdagochtend, en woensdagavond (groep 1 en 2) om de week les. En op de vrijdagmorgen is er wekelijks les.

Kinderatelier Z7+ en Jongerenatelier Z12 + heeft dit seizoen geen cursussen. Wel is inschrijving voor een workshop mogelijk.

Workshops op basisscholen en/of buurtcentra (grote groepen) op aanvraag mogelijk.

Voor meer informatie lestijden en prijzen klik in de bovenstaande balk op de desbetreffende cursus te weten Beeldende Vorming Volwassenen of workshops

 

Cursussen en workshops van Atelier Z7+ 

De teken- en schilderlessen zijn onder begeleiding en gericht op de persoonlijke ontwikkeling van elke cursist met als doel het leren verbeelden op je eigen manier en niet het afbeelden.

De cursisten leren goed kijken en krijgen les in schilder- en tekenvaardigheden zoals het mengen van kleuren en kleurenleer, lijnvoering, vormonderzoek, compositieopbouw, zeggingskracht en de textuur van het werk. Er wordt gewerkt in diverse technieken en materialen o.a. acrylverf, diverse krijtsoorten, potloodmaterialen, inktsoorten en collage.

De onderwerpen zijn vaak verbonden aan het werk van bekende kunstenaars (oude meesters en hedendaagse kunst). 

Door goed te kijken en vertrouwd te raken met de verschillende materialen gaan cursisten zich hierin vrijer voelen en ontstaat er prachtig oorspronkelijk werk.

Iedereen kan deelnemen aan deze cursus, beginners en gevorderden. U hoeft alleen maar nieuwsgierig te zijn en open te staan voor dit nieuwe avontuur.

Een cursusgroep bestraat uit 7 personen.

De teken- en schilderlessen worden gegeven in het atelier van professioneel beeldend kunstenaar Pauline MM Nijenhuis te Zutphen (nabij Warnsveld, Vorden, Brummen, Dieren, Hengelo, Eefde, Ruurlo, Almen, Baak, Gorsel en Lochem)

 

Reacties van cursisten 

De lessen beeldende vorming van Pauline Nijenhuis zijn voor mij een bron van inspiratie, steeds weer vanuit een andere creatieve invalshoek gebracht, motiverend  en sensitief kijkend naar  de aspiraties van de  leerling. Zij neemt je respectvol aan de hand en brengt een vertaalslag van werken van andere kunstenaars om  zelf ook het experiment aan te durven gaan.  

…………………………………… 

Met bijzonder enthousiasme, geduld en persoonlijke aandacht daagt Pauline een ieder uit zijn/haar mogelijkheden verder uit te buiten, grenzen te verleggen en nieuwe paden in te slaan’.

……………………………………
 

‘Het kijken naar werk van verschillende kunstenaars: de wijze waarop zij werkten, in een bepaalde tijd, was een stap om beter te begrijpen’. En dan het zelf doen: een spannend feest .

……………………………………

‘Door al die lessen en oefeningen durf ik te doen en ben ik ermee bezig’.

……………………………………

 

 

 

Auteursrecht 

Het auteursrecht op het lesmateriaal en de lesmethode berust bij mij, Pauline MM Nijenhuis. Het lesmateriaal en de lesmethode mogen niet zonder mijn voorafgaande schriftelijke toestemming geheel of gedeeltelijk openbaar gemaakt, verveelvoudigd en/of gebruikt worden op welke wijze dan ook.